Βασιλιά!

Πρόταση για ενίσχυση του κύρους του θεσμού του ανωτάτου άρχοντα.

Όσα χρόνια κι αν περάσανε από το τελευταίο δημοψήφισμα, “ανφέρ” ή όχι, που ρύθμισε το σχετικό ζήτημα, το συμπέρασμα γίνεται, χρόνο με το χρόνο, ολοένα και πιο προφανές: οι Έλληνες θέλουν βασιλιά. Θέλουν μια ισχυρή δυναστεία η οποία θα διαχειρίζεται τις ελληνικές υποθέσεις χωρίς να αγωνίζεται για την εξασφάλιση ευτελών παραμέτρων όπως το πολιτικό κόστος. Επίσης, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το ότι ένας βασιλιάς έχει πάντα περισσότερο κύρος από έναν πρόεδρο δημοκρατίας. Επιστροφή στη βασιλευομένη δημοκρατία σημαίνει ενίσχυση του κύρους του αρχηγού του κράτους, του ίδιου του κράτους εν κατακλείδι.

Φυσικά το ενδεχόμενο επανόδου της δυναστείας των Γλυξβούργων είναι απευκταίο. Η ξενόφερτη αυτή δυναστεία επιβλήθηκε παρά τη βούληση του ελληνικού λαού και το όνομά τους συνδέθηκε με αμέτρητα δεινά της πολιτικής μας ζωής.

Η πρότασή μας: να διεξαχθούν εκλογές κατά τις οποίες το εκλογικό σώμα θα επιλέξει, με δημοκρατικές διαδικασίες, τη δυναστεία της αρεσκείας του: Καραμανλήδες ή Παπανδρέου.

Έτσι η Ελλάδα θα αποκτήσει επιτέλους το δημοκρατικό της άνακτα. Και οι διαφορές με τους διαβόητους Γλύξμπουργκ θα είναι τεράστιες. Δε θα έχουν ξενική καταγωγή, θα είναι έλληνες. Δε θα έχουν εξοχικό πληρωμένο από τον ελληνικό στο Τατόι, απομακρυσμένοι, αλλά κοντά του, στη Ραφήνα επί παραδείγματι.
Νέα, ευέλικτη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η Βουλή, όπως λειτουργεί, είναι πλήρως άχρηστη. Μόνη της λειτουργία είναι να πληρώνει 300 άτομα τα οποία το μόνο που κάνουν είναι, πρώτον, να ψηφίζουν ό,τι προστάξει ο κομματάρχης τους και δεύτερον, ρουσφέτια στους ψηφοφόρους τους. Αν καταργήσουμε τους βουλευτές, και λεφτά θα γλυτώσουμε από τον κρατικό μας προϋπολογισμό και το ρουσφέτι θα εξαλείψουμε. Όπως επίσης και τους “προσωπικούς εκλογικούς αγώνες” του κάθε υποψηφίου βουλευτή, που μόνο επιπλέον διαπλοκή δημιουργούν.

Πώς όμως θα γίνει αυτό χωρίς να αλλοιωθεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας του πολιτεύματος;

Απλούστατα, με την μετατροπή των εδρών σε φανταστικές έδρες. Δηλαδή, η εκλογική διαδικασία, οι περιφέρειες, οι έδρες, παραμένουν ως έχουν. Απλώς, αντί να θα εκλέγονται τα πρόσωπα, ο κομματάρχης θα παίρνει τη δύναμη των αντίστοιχων ψήφων στο virtual κοινοβούλιο.
Σταθερό κυβερνητικό σχήμα

Οι συχνές αλλαγές των υπουργών είναι μια συχνή πηγή προβλημάτων για την εκάστοτε κυβέρνηση. Υπουργοί που δεν υλοποιούν σωστά την κυβερνητική πολιτική, μη εξοικειωμένοι πλήρως με το αντικείμενο κλπ. Η αντιπρότασή μας, είναι ο διορισμός δημοσίων υπαλλήλων στη θέση του υπουργού.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: ένας δημόσιος υπάλληλος, μέσα από το υπουργείο, είναι καλός γνώστης του αντικειμένου του υπουργείου, με πολύχρονη πείρα την οποία σε καμμία περίπτωση δεν έχει ένας κομματικά διορισμένος υπουργός. Γνωρίζει καλά το υπουργείο, τη διοικητική του διάρθρωση, με τα προτερήματα αλλά και τις αδυναμίες του. Μπορεί να γίνει σωστό εκτελεστικό όργανο του πρωθυπουργού και είναι προς το συμφέρον του να παραμείνει για καιρό στη θέση αυτή.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.