Θεσμοθέτηση του ρουσφετιού: ισότητα για όλους τους Έλληνες

Το κόμμα μας προτείνει ένα απλό πρόγραμμα 3 σημείων, με κεντρικό άξονα τη θεσμοθέτηση του ρουσφετιού, με στόχο την ισότητα ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες. Το πρόγραμμά μας έχει ως εξής:

Α. Ποσόστωση των προσλήψεων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα ανά κόμμα.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα μοιράζονται στα κόμματα κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής τους εκπροσώπησης. Στη σημερινή βουλή π.χ. σε έναν υποτιθέμενο διαγωνισμό 300 θέσεων, θα διατίθονταν 164 θέσεις σε ψηφοφόρους της Ν.Δ., 115 θέσεις σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, 12 σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ και 6 σε ψηφοφόρους του Συνασπισού. Με αυτόν τον τρόπο, ναι μεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της κυβέρνησης να έχει τη μερίδα του λέοντος από τις προσλήψεις, προκειμένου να εξασφαλίσει τα “δικά της παιδιά”, αφ’ ετέρου διασφαλίζουμε το δικαίωμα των υπολοίπων κομμάτων, έτσι ώστε οι προσλήψεις στο δημόσιο να είναι δικαίωμα, για πρώτη φορά, όλων των ελλήνων, ανεξαρτήτως παράταξης!

Β. Φανερή ψηφοφορία

Η μυστική ψήφος είναι κατάλοιπο αλλοτινών εποχών βίας και νοθείας, όπου η ψήφος στο Α κόμμα συνεπαγόταν δίωξη. Αυτές όμως οι εποχές έχουν παρέλθει. Σε μια πραγματική Δημοκρατία, αναγνωρίζουμε πως οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται ή να ντρέπονται να εκφράσουν τη γνώμη τους. Και σκοπεύουμε να το κάνουμε πράξη. Η ψήφος θα είναι φανερή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα υπογράφει έντυπο το οποίο θα επιβεβαιώνει την προτίμηση του ψηφοφόρου.

Γ. Ένταξη της βεβαίωσης ψήφου στο σύστημα προσλήψεων.

Ο ψηφοφόρος, τέλος, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το επικυρωμένο αντίγραφο της βεβαίωσης αυτής ως δικαιολογητικό για την πρόσληψή του, την προαγωγή του, ή απλώς την εξυπηρέτησή του σε οποιαδήποτε συναναστροφή του με τη Δημόσια Διοίκηση. Σε περίπτωση κωλύματος, με το έγγραφο αυτό θα μπορεί να αποταθεί στον αρμόδιο κομματικό μηχανισμό. Για άλλη μια φορά, το κράτος έρχεται ακόμα πιο κοντά στον πολίτη.

This entry was posted in Ισοπολιτεία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Θεσμοθέτηση του ρουσφετιού: ισότητα για όλους τους Έλληνες

 1. prkls says:

  Αγαπητέ κύριε Κουσουράτε, αν και τα βασικά σημεία του μπρογράμματόζ σαζ με βρίσκουν σύμφωνο (και όχι φωνήεν), επιτρέψτε μου ωζντόζο να διαφωνήξω σε ένα σημείο:

  Ομιλώντας για “Ποσόστωση των προσλήψεων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα ανά κόμμα”, ξεχνάτε να κάνετε μνεία στα εκτός βουλής κόμματα, διαιωνίζοντας έτσι το στάτους κβο… Και ερωτώ: Κβό βάντις στάτους κβο κύριε Κουσουράτε? Α?

  Πιστεύω ότι θα ήταν απολύτως ρεαλιστική η ιδέα να προσλαμβάνονται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στο δημόσιο και ένας ελάχιστος αριθμός ψηφοφόρων των μικρώνε κομμάτωνε. Ενδεικτικά θα αναφέρω το ΚΚΕ μ-λ, το μ-λ ΚΚΕ, το μ-ΚΚΕ-λ και το λ-ΚΚΕ-μ. Δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν ανάγκες οι λιγοστοί ψηφοφόροι τους?

  Προσέξτε λοιπόν τι αντιπροτείνω:
  Σε κάθε διαγωνιζμό 300 θέσεων για το δημόσιο, τα εκτός Βουλής κόμματα θα διορίζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 2 ψηφοφόρους του το καθένα.
  Βέβαια, πολύ σύντομα θα προκύψει αριθμητικό πρόβλημα: Όταν οι διοριζόμενοι στο δημόσιο φτάσουν τους 300.000, τα εκτός βουλής κόμματα θα πρέπει να έχουν διορίσει 2.000 ψηφοφόρους του έκαστον, αλλιώς θα έχει νομικές συνέπειες το κόμμα. (Δεν ξέρω τι είδους νομικές συνέπειες και νομικές κυρώσεις θα ήταν δυνατόν να επιβληθούν, ίσως μαστίγωση των ηγετών στην πλατεία Μαβίλη). Θα ισχυριστείτε ότι πιθανώς κάτι τέτοιο θα ήτο άτοπον και η μαστίγωση των ηγετών θα ήτο βεβαία, διότι αν είχαν 2.000 ψηφοφόρους το καθένα μικρό κόμμα, θα έκαναν πάρτυ…

  Όμως εδώ ακριβώς έγκειται η διαβολικότης της προτάσεώς μου (η οποία άπτεται και εφάπτεται του ζητήματος της “φανερής ψηφοφορίαζ”) :
  Τα μικρά κόμματα, για να μη βρουν κάνα μπελά, θα αισθανθούν υποχρεωμένα να υιοθετήσουν σύγχρονες μεθόδους πολιτικού μάρκετινγκ, προκειμένου να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους!

  Σκόπιμο θα ήταν, ο εκλογικός νόμος να δίνει στα μικρά κόμματα τη δυνατότητα να έχουν ένα ψηφοδέλτιο που στο κάτω μέρος του θα περιλαμβάνει ένα κουπόνι με έναν τυχερό αριθμό. Ο ψηφοφόρος θα κόβει και θα καταθέτει στον δικαστικό αντιπρόσωπο το κουπόνι που του αναλογεί. Στο τέλος, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, θα ακολουθεί κλήρωση με πλούσια δώρα (έναν αποχυμωτή, ένα σεσουάρ, ένα λάπτοπ, μια μηχανή του κιμά κλπ), γεγονός που θα δώσει ώθηση στους αναποφάσιστους, τους χαβαλέδες και τους λευκούς-άκυρους να ψηφίσουν μικρά κόμματα, έχοντας εύλογη την διπλή προσδοκία:
  Αν δεν κερδίσουν τον αποχυμωτή, τουλάχιστον θα έχουν στο τσεπάκι τους μια θέση στο δημόσιο οσονούπω (ενώ ο Πασόκος ψηφοφόρος, ας πούμε, θα πρέπει να περιμένει δεκαετίες μέχρι να έρθει η σειρά του να διοριστεί)!!!

  Πιστεύω πως έτσι θα έχουν τεθεί οι βάσεις να σπάσει ο δικομματισμός, να σπάσει το στάτους κβο της πολιτικής ζωής του τόπου… Ορδές πτωχών ψηφοφόρων θα στραφούν στα μικρά κόμματα, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να αποκτήσει (επιτέλους) αυτός ο τόπος που αποτελεί λίκνο της δημοκρατίας, ένα κοινοβούλιο γεμάτο αξιοπερίεργους και αξιοθέατους βουλευτές, ένα κοινοβούλιο όπου οι πολίτες θα επιθυμούν διακαώς να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις του, ελπίζοντας βάσιμα ότι θα δουν κάποιον γκαγκάου εθνοπατέρα να κάνει κάτι πέρα από τα τετριμμένα!

  Τοιουτοτρόπως, θα καταργηθούν οι δωρεάν προσκλήσεις για την παρακολούθηση του κοινοβουλίου, και θα αντικατασταθούν με εισιτήρια επί πληρωμή (νόμος προσφοράς και ζήτησης)… Ελπίζω δε, ότι σύντομα οι τιμές των εισιτηρίων θα εκτοξευθούν στα ύψη, δημιουργώντας μια σημαντική πηγή εσόδων για τον κρατικό κορβανά!
  (Όπως βλέπετε, η ιδέα μου βοηθά και την εθνική οικονομία!!!)

  Πιστεύοντας πως αξίζει να μελετήσετε τις προτάσεις μου και ευελπιστώντας σε πολιτικήνε αρμονικήνε συνεργασίανε,

  Συντ Ακατανόμαστος
  διπλωματούχος διπλωτής διπλωμάτων

 2. K. Κουσουράτος. says:

  Κύριε Ακατανόμαστε,

  ειλικρινώς, οι προτάσεις σας με προβλημάτισαν.

  Δεσμευμένοι στο στόχο της Ικολογοίας, ενδιαφερόμαστε βαθύτατα για τη διατήρηση της πολιτικής βιοποικιλότητος. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την πρώτη πρότασή σας, για προτίμηση διορισμού από τα μικρά κόμματα, διότι ουσιαστικά πρόκειται περί εμμέσου εκβιασμού εις αυτά. Ξέρετε, κύριε Ακατανόμαστε, μπορεί τα μικρά κόμματα να ΜΗ θέλουν να αλλάξουν την επικοινωνιακή τους στρατηγική. Για ποίο λόγο να τα στρέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση; Για να αποκτήσουμε πολλά κόμματα με την ίδια επικοινωνιακή μεθοδολογία;

  Όχι.

  Επιπλέον, τα μέτρα που προτείνουμε αποσκοπούν στην ισότητα των Ελλήνων πολιτών. Ως προς αυτό, διευκρινίζω πως στο μέτρο προσθέτουμε τη διαδικασία της εξομάλυνσης, κατά την οποία όλα τα κόμματα θα έχουν το ίδιο ποσοστό διορισμένων ψηφοφόρων, πλην του κυβερνώντος, για να έχει αυτό το κόμμα ένα κίνητρο να κάνει προεκλογικές υποσχέσεις. Διότι, αλλίμονο, αν εκλείψουν αι προεκλογικαί υποσχέσεις, χάθηκε και η Δημοκρατία!

  Ωστόσο, λαμβάνουμε υπόψιν μας τις υπόλοιπες προτάσεις σας κι επειδή φυσικά μέσα στους στόχους μας, όπως προείπα, είναι η πολιτική βιοποικιλότητα, δεσμευόμαστε σύντομα να ανεβάσουμε θέση για τη σύνθεση των νομοθετικών σωμάτων, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τα μικρά κόμματα και θα περιλαμβάνει την ιδιοφυή σας ιδέα περί εισιτηρίων στην Βουλήν.

  Μετά παρρησίας,
  ο Πρόεδρος.

 3. ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΜΕΝ ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕ
  Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΥΝΤ
  ΘΕΩΡΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ, ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
  (ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗς ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ)

 4. Pingback: Αναδιάρθρωση της νομοθετικής εξουσίας « ΚΟ.Υ.ΣΟΥΡ.Ι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.