Αξιοποίηση των νέων κλιματικών συνθηκών

Οι νέες κλιματικές συνθήκες, όπως διαμορφώνονται στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον της Αθήνας, μας δίνουν μια νέα πρόκληση. Όχι απλώς να ζήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά και να τις εκμεταλλευτούμε οικονομικά. Ο καλοκαιρινός καύσωνας, μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο καπνιστήριο τροφίμων. Φανταστείτε να περνάτε π.χ. τη Σταδίου, και στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν, απλωμένες ρέγγες. Ο καυτός αέρας μπορεί να τις αποξηράνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ τα διερχόμενα αυτοκίνητα θα παρέχουν τους απαιτούμενους καπνούς. Θα καπνίζονται δε τόσο γρήγορα και τόσο οικονομικά που καμμία χώρα δε θα μπορεί να μας συναγωνιστεί σε αυτήν την υπηρεσία. Η ζήτησή της θα είναι τεράστια. Οι ρέγγες (σολωμοί, μπακαλιάροι, πανσέτες) θα είναι τόσες πολλές που, πραγματικά, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα αν κάποιος περαστικός πάρει μια για δική του κατανάλωση – άρα δε θα χρειάζονται αυξήσεις οι συντάξεις. Και θα ζούμε και σε μια πόλη, επιτέλους, μυρωδάτη.

Υπάρχει φυσικά και η εναλλακτική. Να υπήρχε, τέλος πάντων, μια καλύτερη συνεννόηση με τους εμπρηστές και να αφήνουμε τα φορτία προς κάπνιση από κει που θα γεμίσει η ατμόσφαιρα καπνούς. Και πάλι, η επιτυχία εγγυημένη κι η παραγωγικότητα τεράστια.

Και καλά, θα μου πείτε, αυτά το καλοκαίρι, τον υπόλοιπο χρόνο τι θα κάνουμε; Μα, φυσικά, το χειμώνα που θα έχει πλημμύρες, θα λανσάρουμε το νέο σπορ του αστικού ράφτιγκ (urban rafting). Οι φίλοι του σπορ θα έρχονται και θα νοικιάζουν κανώ για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στα ρέματα τις Βασιλίσσης Σοφίας, θαυμάζοντας παράλληλα τα μνημεία μας! Δύο σε ένα. Αχτύπητος συνδυασμός! Για να μη μιλήσουμε και για τις δυνατότητες αστικής διάβασης φαραγγιών (urban canyon crossing).

This entry was posted in Ικολογοία and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αξιοποίηση των νέων κλιματικών συνθηκών

  1. Spy says:

    κ. Κουσουράτε ξεχάσατε και τα υπέροχα λασπόλουτρα που θα μπορούμε να παρέχουμε μετά από κάθε πλημμύρα.

    Χιλιάδες ΚΑΠΗ που αναζητούν ιαματική λουτροθεραπεία θα μας επισκέπτονται καθημερινά ενισχύοντας έτσι την οικονομία μας.

  2. K. Κουσουράτος. says:

    Λουτροθεραπεία… Με εμπνέετε. Όχι μόνο λουτροθεραπεία αλλά και Λάσπες -> γουρούνια -> ανοιχτό χοιροστάσιο… Λοιπόν οι νέες κλιματικές αλλαγές έχουν απίστευτο δυναμικό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.