Κυβέρνηση συνεργασίας; Ναι, καλά…

Από τις επόμενες εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση! Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι καταστροφή για τον τόπο! Φτου κακά! Μόνο μια ισχυρή αυτοδυναμία θα επιτρέψει στην όποια κυβέρνηση να κάνει έργο!

Τα παραπάνω ξέρετε πώς τα χαρακτηρίζω; Τρομοκρατία.

Ας πάρουμε τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πιστεύετε πως τα προγράμματά τους έχουν καμμιά διαφορά; Ή πως απέχουν τόσο πολύ οι θέσεις τους (αλλά πολύ περισσότερο τα έργα τους) ώστε να μην μπορούν -θεωρητικά- να συγκυβερνήσουν; Φυσικά και όχι. Και στους διορισμούς θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια ποσόστωση, να χαίρονται και οι μεν και οι δε – «καλό» για τον τόπο, και στους διορισμούς των ΔΕΚΟ μπορούν να τα βρουν και γενικότερα θα αναγκάζονταν να συνεργαστούν και σε άλλα ζητήματα, κάτι που ίσως και να ήταν καλό τελικά για τον τόπο.

Τι τους εμποδίζει λοιπόν; Δύο πράγματα:

α) Η κουτάλα που δεν μπορούν να τη μοιραστούν

β) Και ότι θα πρέπει να παραδεχτούν αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, πως δηλαδή οι πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων είναι ίδιες.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει πραγματικά τόσο δύσκολη τη συνεργασία δύο κομμάτων στα πλαίσια μιας κυβέρνησης;

Υπάρχει μια σχολή που λέει πως για όλα τα προβλήματα του τόπου φταίει πάντα η πολιτική ηγεσία. Είναι μια σχολή σκέψης πολύ βολική για το μέσο Έλληνα η οποία τον απαλάσσει τις ευθύνες του και η οποία έχει βοηθήσει π.χ. το Λαζόπουλο (μπλιαχ) να μεγαλώσει το κοινό του χαϊδεύοντας τα αυτιά του κοινού του.

Για μένα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Υπεύθυνοι είναι οι ιδιώτες – «πολίτες».

Σκεφτείτε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφοράς. Από κάτω θα βρείτε χιλιάδες συμπολίτες σας να το στηρίζουν.

Αλλά, στο θέμα μας.Ρίξτε μια ματιά τριγύρω. Πόση διάθεση διαλόγου υπάρχει; Δε σας μιλάω για τα κλασικά κομματόσκυλα, μιλάω για τον «ευαισθητοποιημένο πολίτη» ο οποίος «έχει κατασταλλάξει» στις απόψεις του, τόσο πολύ μάλιστα, ώστε να αρνείται να ακούσει την παραμικρή διαφοροποίηση. Είναι όπως το λέω εγώ και τελεία. Ο καθένας απομονωμένος στην προσωπική του ιδεόσφαιρα, όπου το ενδεχόμενο να μετριάσει κάπως τη θέση του είναι αδιανόητο.

Όταν λοιπόν αυτή η στάση έχει κυριαρχήσει στο λαό, πώς περιμένετε να καταφέρουν να συνεννοηθούν τα κόμματα;

Πάρτε το απόφαση, το ψάρι βρωμάει από την ουρά.

This entry was posted in Εκλογές, Σοβαρά; and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Κυβέρνηση συνεργασίας; Ναι, καλά…

 1. pasta says:

  1.Διαφωνώ (αλλά βρίσκω καλύτερο το αμοιβαία η ευθύνη)
  2.Αν το πάρουμε απόφαση θα αλλάξει κάτι?

 2. 1. Δεν πειράζει, έστω, αμοιβαία η ευθύνη, αυτό δε βγάζει την…. ουρά μας απ΄έξω!

  2. Βασικά, όσο δεν το παίρνουμε απόφαση δεν αλλάζει τίποτα. Ας δημιουργηθεί τουλάχιστον μια «κρίσιμη μάζα» και όλο και κάτι θα γίνει. Δε βρίσκεις;

 3. a8lios says:

  Αυτό που λες λέει πάντως και ο Λαζόπουλος. Όλο το χειμώνα για “επανίδρυση λαού” μίλαγε…

 4. Αλήθεια; Δεν το ήξερα!

  ΦΤΟΥ!…

 5. omadeon says:

  Συμφωνώ και επαυξάνω σε ΟΛΑ.

  ΚΑΙ στο γεγονός ότι η θεωρία της “αναγκαιότητας της αυτοδυναμίας” αποτελεί (στην ουσία) ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ (όπως λες) και (συμπληρώνω) αποτελεί μέγα ΨΕΥΔΟΣ που συγκαλύπτει την ανικανότητα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών (λόγω… απληστίας αλλά και ξεροκεφαλιάς)

  ΚΑΙ στο γεγονός ότι (πάνω απ’ όλα) φταίνε (και) οι πολίτες, που τρώνε ΟΛΟ το χορτάρι που τους σερβίρουν και το παίζουν και “μάγκες με κατασταλαγμένες απόψεις”, από πάνω…

  ΚΑΙ στα όσα λες περί διαφθοράς (μόνο που… ξέχασες το ΘΗΤΑ μέσα στη λέξη “διαφθορά” και την μετέτρεψες σε… “διαφορά”). 🙂

  Διάθεση διαλόγου υπάρχει ΜΟΝΟ στη μπλογκόσφαιρα (κι εκεί ζήτημα είναι, το είναι πάντα υγιής). Πάντως εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ διάλογο, κι όποιον… πάρει ο χάρος! 🙂

 6. Χμ… δεν ξέρω αν η διάθεση διαλόγου στην μπλογκόσφαιρα υπάρχει από όλους. Καθότι είμαι και φορουματζής για χρόνια, έχω συναντήσει πολλά άσχημα φαινόμενα τα οποία φοβάμαι πως με τον καιρό επεκτείνονται και στην μπλογκόσφαιρα. Αλλά αυτό είναι θέμα metablogging και προτιμώ να μην ασχοληθώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.