Όλοι για καφέ στο Σύνταγμα, το Σάββατο παραμονή των εκλογών.

Εν περιλήψει: ο Inner Tree, σε μήνυμά του προς τη λίστα του anadasosi.blogspot.com, πρότεινε μια ακόμη διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή το Σάββατο, παραμονή των εκλογών. Φυσικά, ενημερώθηκε αμέσως προς τη λίστα πως, παραμονή των εκλογών, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται. Και, ναι, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Μας απαγορεύει όμως κανένας να πάμε για μια βόλτα στο Σύνταγμα το Σάββατο το απόγευμα; Κι αν τύχει να έχουμε πολλοί την ίδια ιδέα, τι να κάνουμε; Σύμπτωση!

Η ιδέα έχει σηκώσει πολλή συζήτηση, εγώ θα πω για ποιο λόγο, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να πάμε όλοι στο Σύνταγμα το Σάββατο. Για βόλτα.

Πρώτος και κυριότερος λόγος: θυμάστε που λέγανε πως σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία θα παίξει κύριο ρόλο το περιβάλλον; Όλοι διαψεύστηκαν. Πού ήταν το περιβάλλον στην προεκλογική εκστρατεία; Το είδατε; Αυτός είναι ο ένας λόγος που μας ενώνει όλους.

Δεύτερος λόγος: τι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις πολιτών την παραμονή των εκλογών; Ο εκλογικός νόμος. Ένας εκλογικός νόμος που επιτρέπει στα κόμματα να παίρνουν έκτακτες επιχορηγήσεις από το κράτος. Ακόμα και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Που υποκριτικότατα, δίνει τη μερίδα του λέοντος από την επιχορήγηση στα μεγάλα κόμματα, λες και δε βγάζουν αρκετά από τις συνδρομές και τις εισφορές των πολυάριθμων μελών και φίλων (εντός ή εκτός εισαγωγικών).

Τρίτος λόγος: ακόμα και για μία μέρα, καταργείται η συνταγματική ελευθερία του συναθροίζεσθαι, και μάλιστα στο όνομα της δημοκρατίας! Βεβαίως, το βράδυ του Σαββάτου θα βλέπουμε και πάλι τα κονβόι των κομμάτων να σχηματίζουν πομπές στις λεωφόρους της Αθήνας. Με δυο λόγια, ο νόμος ισχύει και δεν ισχύει. Αν μπορούν να συναθροίζονται οι οπαδοί των κομμάτων, γιατί να μην μπορούμε κι εμείς οι πολίτες;

Θα μπορούσα να γράψω μια σειρά άλλους λόγους, αλλά δε θα μακρυγορήσω. Το μοτίβο είναι το ίδιο: Μας κοροϊδεύουν. Το ξέρουμε. Το καταλαβαίνουμε. Ας τους κοροϊδέψουμε λοιπόν κι εμείς.

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, παραμονή των εκλογών, ας κατέβουμε όλοι στο Σύνταγμα. Όχι για συγκέντρωση. Για καφέ!

Για καφέ; Ναι, για καφέ! Όπως είπε άλλωστε η Tina στη λίστα του anadasosi.blogspot.com, ο καφές έχει έναν πολύ καλό συμβολισμό: «μπας και ξυπνήσουμε»!

Ας μην προβληθεί από τα ΜΜΕ. Ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Λιγότερα άτομα, αλλά αποφασισμένα, μετράνε πολύ περισσότερο από μπουλούκια που υπάκουσαν στις προσταγές των ΜΜΕ.

Είναι παράνομη; Το απάντησα ήδη. Δε μιλάμε για συγκέντρωση. Αν κατέβει κανείς με συνθήματα και μπλοκ, ή προβοκάτορας θα είναι, ή ηλίθιος. Εφ’ όσον τηρηθεί το «πρωτόκολλο», τι μπορεί να συμβεί; Τα σώματα ασφαλείας θα επιτεθούν σε ομάδες… φραπεδοφόρων; Το ρεζιλίκι θα είναι ασύμμετρα μεγάλο. Χώρια που, στην τελική, ο καφές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως… αμυντικό όπλο! (Προσοχή, ε; Το περιεχόμενο, όχι το ποτήρι!)
Μπορεί επίσης να ειπωθεί πως ο κόσμος έχει κουραστεί από τα συνεχή καλέσματα. Δεκτόν. Ωστόσο, η παραμονή των εκλογών είναι μια μοναδική ημερομηνία, ακριβώς εξαιτίας της απαγόρευσης.

Κι αν υπάρχει απορία για το «ποιο είναι το αίτημα», έχω απαντήσει ήδη στον πρώτο λόγο: Μην ξεχνάτε το περιβάλλον.

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, ας πάμε για έναν καφέ στο Σύνταγμα.  Για μια μόνο ώρα. Να βγάλουμε τη γλώσσα σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν.

This entry was posted in Εκλογές and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.