Duran – Duran: New moon on monday

Η Νέα Σελήνη έκανε απόψε την εμφάνισή της στον νυχτερινό ουρανό.

Δεν είναι περίεργο; Όσο πιο πολύ τα σπίτια μας πλησιάζουν προς τον ουρανό, τόσο εμείς αποξενωνόμαστε από αυτόν.

Ακόμα κι η Σελήνη, ένας ιδιαίτερος σύντροφος των νυχτερινών ταξιδιωτών, των ερωτευμένων και των παιδιών, περνάει σχεδόν απαρατήρητος.

Γενικά, είμαι προληπτικός άνθρωπος. Ξέρετε, αράχνες, σκάλες και τα συναφή. Στο γνωστό μπουκέτο των προλήψεων, έχω προσθέσει και μερικές δικές μου. Και υπάρχει και μια πρόληψη που έχει να κάνει με τη Σελήνη: όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, πρέπει να το ξεκινάμε μόνο όταν Εκείνη είναι στη γέμιση. Κι όταν είναι στη χάση, φροντίζουμε να ολοκληρώνουμε κάτι που έχουμε ξεκινήσει. Φυσικά αυτός ο κανόνας δυσκολεύει τη ζωή ενός προληπτικού ανθρώπου. Εκτός κι αν υπάρχει δημιουργική σκέψη, οπότε κάτι που θες να ξεκινήσεις πάνω σε χάση το «βαφτίζεις» ως συνέχεια και ολοκλήρωση κάποιου προηγούμενου πράγματος οπότε…

Αλλά δεν έχει σημασία, η Σελήνη έτσι κι αλλιώς είναι εκεί, και κάθε μήνα μας δίνει αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα, οπουδήποτε μπορεί να το χρειαστούμε αυτό.

Η τελευταία Νέα Σελήνη συνέβη την Πέμπτη.

Αλλά ήθελα αυτό το ποστ να το αφιερώσω στις Δευτέρες, στις οποίες έχουμε αλλεργία. Αλλά και στη μπάντα μου, τους Phonos που σήμερα επανενώθηκαν κι έκαναν την πρώτη πρόβα της νέας σεζόν!

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA
This entry was posted in Pop. Bookmark the permalink.

7 Responses to Duran – Duran: New moon on monday

 1. elafini says:

  ένας ταξιτζής , πρωην βοσκός (αλήθεια!) μου είπε..όταν το φεγγάρι είναι όρθιο σαν δρεπάνι θα έχει ήλιο. Όταν είναι ξαπλωτό, θα βρέξει. Κι όταν η διάμετρός του είναι μεγάλη θα έχει δυνατούς ανέμους.

  Η LUNA-ΕΜΥ σας εύχεται καληνύχτα 😉

 2. maro-k says:

  Εγώ πάλι με το φεγγάρι και τους ρομαντισμούς δεν έχω σχεδόν καμία σχέση. Οπόταν αυτό με τις νέες αρχές την πρώτη μέρα της νέας Σελήνης δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.
  Οσο για τις Δευτέρες, για μένα είναι λίγο καλύτερες από τις Τρίτες, τις οποίες (δική μου πρόληψη) θεωρώ εξαιρετικά ανάποδες.

  Καλημέρα σας.

 3. Jean-Lyc says:

  @ελαφίνι,

  εγώ αυτό που λες το ξέρω ως «όρθιο το φεγγάρι, ξάπλα ο καπετάνιος» και τούμπαλιν, υπονοώντας σαφώς τον καιρό. Η μεγάλη διάμετρος υπονοεί πως η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, άρα η βαρύτητα που εξασκεί στη Γη μεγαλύτερη. Κι υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι βραχυπρόθεσμης μετεωρολογικής πρόβλεψης με το φεγγάρι! 🙂

  @Μάρω,
  Αδυνατώ να πιστέψω στα ματάκια μου. Εσύ άσχετη με το φεγγάρι; Πάντως γι’ αυτό με τις Τρίτες μπορεί να έχεις δίκιο. Νομίζω πως σήμερα ξύπνησα με δέκατα…

 4. maro-k says:

  Πεσμου τώρα γιατί αυτό σου κάνει τόση εντύπωση;
  Ξεχνάς τι Πολυτεχνείο σέρνω πίσω μου;
  Σου το ορκίζομαι στις ταινίες που θα δω, ότι μέχρι και φλύκταινες βγάζω με τους …. ρομαντισμούς και τις γλυκερές μουσικές.

 5. maro-k says:

  Ξέχασα.
  Περαστικά.

 6. Jean-Lyc says:

  Τι να πω… Το τραγούδι έτσι κι αλλιώς το έβαλα για αισιόδοξο, όχι για ρομαντικό.

  Ευχαριστώ, ήδη νοιώθω πολύ καλύτερα!

 7. maro-k says:

  Μια χαρά είναι το τραγουδάκι. Τώρα που το ακούω, γιατί σοτ γραφείο δεν εχω ηχεία.

  Πάντως γενικά μιλούσα.

  Χαίρομαι που αισθάνεσαι mieux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.