Νεοελληνική τεμπελιά

Όλοι το ξέρουμε πως οι Έλληνες είμαστε τεμπέλικος λαός. Αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Δείτε:

 

Όπως βλέπετε, η τιμημένη μας χώρα βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση από πλευράς εργατικότητας. Και καλά να μας αφήνουν πίσω τους οι αξιέπαινοι Ιάπωνες. Αλλά να μένουμε πίσω από κάτι τεμπελχανάδες όπως οι Μεξικάνοι; Απαράδεκτο!

 Επειδή δε δέχτηκα την παραπάνω στατιστική, είπα να κάνω μερικούς λογαριασμούς. Έχουμε και λέμε, 52 εβδομάδες το μήνα, με 5 εργάσιμες ημέρες μας κάνουν 260 εργάσιμες το χρόνο. Μείον 12 επίσημες αργίες και 20 μέρες κανονική άδεια μένουν 228 ημέρες, με 8ωρο μας κάνουν 1824 ώρες εργασίας το χρόνο. Κάτι που μας φέρνει πολύ κοντά στην Ιαπωνία.

Έλα όμως που αυτό δεν ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, όπου, αν έχεις φιλότιμο, θα κάτσεις 9 ώρες – άλλο αν δεν καταγράφονται πουθενά. Με αυτήν την απλή προσθήκη της μιας ώρας, οι εργάσιμες ώρες ανά έτος, σκαρφαλώνουν στις 2052 ώρες και μας φέρνουν πανηγυρικά στη δεύτερη θέση, έχοντας σπάσει το ψυχολογικό φράγμα των 2000 ωρών!

Υπάρχουν φυσικά και οι λιγότερο τυχεροί, για τους οποίους το φυσιολογικό είναι 10ωρο εργασίας. Αμέσως αμέσως φτάσαμε τις 2280 ώρες εργασίας και το να κλέψουμε την πρωτιά από την Κορέα δε μοιάζει τόσο άπιαστο!

Και πράγματι, με 11ωρο εργασίας, ανεβαίνουμε στις 2508 ώρες εργασίας το χρόνο κι οι Κορεάτες βλέπουν τη σκόνη μας.

Μην γκρινιάζετε στον εργοδότη σας που επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες. Το κάνει για τη δόξα της χώρας. Γκρινιάξτε σε αυτούς τους αλητήριους του ΟΟΣΑ που μας αρνούνται την πρωτιά!

This entry was posted in Ισοπολιτεία and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Νεοελληνική τεμπελιά

 1. prkls says:

  Προσωπικά πάντως, πιστεύω ότι και οι Ολλανδοί είναι αξιοθαύμαστοι δια το ρεκόρδιον των 1309 ωρών που τους φέρνει πρώτους απ’ την ανάποδη. Ζήλος εθνικός πρέπει να μας διεγείρει ώστε να ξεπεράσουμε αυτούς, και όχι τους βρωμο-Κορεάτες!
  Και ναι μεν οι καθ’ημάς δημόσιοι υπάλληλοι τους κοντράρουν στα ίσα τους Ολλανδέζους, αλλά έρχεται ο ιδιωτικός τομεύς να χαλάσει τη σούπα και τον μέσο όρο…
  Φρονώ πως η μόνη λύση για να σπάσουμε το ρεκόρ (και τον τσαμπουκά) των Ολλανδών, είναι η γενικευμένη δημοσιοϋπαλληλοποίηση των συμπολιτών μας, συνοδευόμενη με οριστικό κλείσιμο των εν Ελλάδι ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  Κάπως σαν ένα είδος “τεμπέλικου κρατικού καπιταλισμού” ένα πράμα. Ιδού ένα όραμα για το οποίο αξίζει να πεθάνει κανείς (αν τυχόν δε βαριέται)!!!

 2. Κρείτων Κουσουράτος says:

  Αυτό είναι σύνθημα: επέκταση της μονιμοποίησης και στον ιδιωτικό τομέα!

 3. Pingback: ΚΟ.Υ.ΣΟΥΡ.Ι. » Blog Archive » Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.