2 – Η Αρχιέρεια

Αρχιέρεια - Mythic TarotΜυστηριώδης, γι’ αυτό και γοητευτική, η αρχιέρεια στέκεται στον αντίποδα του Μάγου και, κατά κάποιον τρόπο μαζί με αυτόν καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται η πορεία μάθησης της μεγάλης Αρκάνα: μια ταλάντευση ανάμεσα ώσπου η πραγματικότητα της καθημερινότητας και του υπερπέραν καταφέρουν να γίνουν Ένα.

Είμαστε όμως πολύ μακριά ακόμα: η Αρχιέρεια, ως θηλυκό αρχέτυπο, γνωρίζει καλά να επικοινωνεί με το υποσυνείδητό της. Ακόμα κι αν δεν το ξέρει.

Σαν τη γυναίκα που περιγράφει το τραγούδι του Al Stewart, Year of the cat. Συναντιέται μαζί της σε μια χώρα όπου ο χρόνος γυρίζει πίσω: το ασυνείδητο δε γνωρίζει από χρόνο. Δένεται ερωτικά μαζί του (στα ριξίματα που έχω κάνει, πολλές φορές η Αρχιέρεια δείχνει μια γυναίκα με την οποία υπάρχει / θα υπάρξει ερωτική σχέση). Δεν δίνει καθόλου χρόνο για ερωτήσεις, αφού δεν έχουν καμμία σημασία. Ο αφηγητής χάνει την αίσθηση του προσανατολισμού. Την αρχιέρεια την κινεί μια άλλη, εσωτερική πυξίδα και τον περνά μέσα από μια κρυφή πύλη σε έναν απροσδόκητο κόσμο.

Η μέρα φεύγει κι ο αφηγητής έχει αποκοπεί από τον κόσμο που ήξερε. Έχει λάβει το μήνυμα, κατάφερε ν’ ακούσει κι αυτός τον βαθύτερο εαυτό του. Και, παρ’ όλο που ξέρει πως κάποτε θα φύγει (κάθε κάρτα της Αρκάνα είναι ένα στάδιο που πρέπει να το υπερβεί κανείς) αποφασίζει να μείνει.

Η σημερινή κάρτα είναι από την Mythic Tarot και απεικονίζει την Περσεφόνη.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

This entry was posted in Rock and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.