Ελλάς, Στρατός, Ορθοδοξία!

Ζούμε σε μια χώρα τίμια, πλην πτωχή. Αυτό είναι πασίδηλον. Η πτωχή Ελλάδα, σα στοργική μητέρα, μετρά τους λιγοστούς οβολούς που έχει στην τσέπη της, αλλά, δυστυχώς, αδυνατεί να βρει τα λεφτά για να ταΐσει τα αγαπημένα της παιδιά. Αι διεθνεί συγκυρίαι, την αναγκάζουν τα ολίγα εισοδήματά της να τα ξοδεύει εις οπλικά συστήματα, ώστε τα παιδιά της να αισθάνονται ασφαλή ενάντια στις φίλες γειτόνους χώραι.

Πλην, η μητέρα Ελλάδα, έχει μια πλουσία αδελφή. Η οποία λέγεται Χριστιανική Ορθόδοξος Εκκλησία. Ράκη αν φορά η πατρίδα μας, χρυσά άμφια φέρει η αδελφή της εκκλησία. Αδύνατα αν είναι τα τέκνα της Ελλάδος, παχυλά είναι τα τέκνα της Εκκλησίας. Η Ελλάδα όμως αγαπά την αδελφή της και δεν της ζητά χρήματα για να ξεφύγει από τη φτώχεια της.

Η κατάστασις αυτή σκανδαλίζει τινές αθέους, οι οποίοι αιτούνται – άκουσον άκουσον! – να φορολογηθεί η αδελφή Εκκλησία! Αν είναι δυνατόν! Εννοούν, δηλαδή, αυτοί οι άθεοι, να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις παραδόσεις μας, τη ρίζα μας την ίδια!

Ωστόσο, οι φίλοι της Εκκλησίας, έχουν συχνά αντιπαραβάλει το επιχείρημα πως, εν καιρώ πολέμου, τα χρυσά σκεύη της Εκκλησίας, λιώνουν και γίνονται όπλα, ώστε η πατρίς μας να αποκρούσει τον εχθρόν.

Μεταξύ μας όμως, το κόμμα μας (το οποίο θέλει να τα έχει καλά με όλους) αναγνωρίζει δίκιο και στους μεν, και στους δε. Είναι όντως σκανδαλώδης ο πλούτος της θείας μας απέναντι στη φτώχεια της μητέρας μας. Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούμε από τας ελληνοχριστιανικάς μας παραδόσεις! Γίνεται να ικανοποιηθούν και αι δύο πτέρυγαι;

Το κόμμα μας, βρήκε τη λύση!

Κατ’ αρχήν: το άκρως απόρρητο σχέδιο ελληνοτουρκικού πολέμου, όπως ξέρουν όλοι οι έλληνες που έχουν πάει στρατό ή διαβάζουν προσεκτικά τις εφημερίδες, προβλέπει πως, ένας ελληνοτουρκικός (τυχαίο το όνομα της γείτονος χώρας) πόλεμος, θα διαρκούσε περί την εβδομάδα. Είναι φανερό πως, μέσα σε μια εβδομάδα, δεν υπάρχει χρόνος ούτε καν να λιώσουν τα χρυσά σκεύη της εκκλησίας, πόσο μάλλον να γίνει η παραγγελία των όπλων και να μας παραδωθούν (δεδομένου πως θα λείπουν και υπάλληλοι από τα ΕΛ.ΤΑ.).

Γίνεται όμως να αρνηθούμε στη θεία μας Εκκλησία τον εθνοσωτήριο αυτό ρόλο; Όχι βέβαια!

Η πρότασή μας λοιπόν: ας αναλάβει η Εκκλησία το στρατιωτικό μέρος του προϋπολογισμού της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι συνεπής εις τον ιστορικό της ρόλο, η δε Ελλάδα θα ανακουφιστεί από ένα μεγάλο μέρος των τακτικών της εξόδων. Με αυτόν τον τρόπο δεν προσβάλλονται οι χριστιανοί, αφού τοιουτοτρόπως επικυρώνεται το ιστορικό χρέος της εκκλησίας, ικανοποιούνται και οι άθεοι οι οποίοι θα δουν επιτέλους την Εκκλησία να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

(Μένει να ταιριάξω πως αυτό δε θα κοντράρει με το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας τον οποίο υποστηρίζουμε, ομού μετά του μακαριστού Χριστοδούλου – ο οποίος επίσης το υποστήριζε πριν γίνει αρχιεπίσκοπος. Αλλά και πάλι, είναι απαραίτητο τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων να έχουν συνέπεια; )

This entry was posted in Εξωτερική Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ελλάς, Στρατός, Ορθοδοξία!

 1. πρκλς says:

  Σύντροφε Πρόεδρε,
  νομίζω πως βρήκα τη λύση διά της οποίας δεν θα υπάρχει κόντρα ιδεών ανάμεσα
  στην ιδέα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας
  και στην ιδέα να αναλάβει η εκκλησία να δίνει τα φράγκα για τας αμυντικάς δαπάνας:

  Ρίχνω εις το τραπέζι την εξής μεγαλοφυή ιδέα:
  ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!
  Ήτοι, να παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή και ανάπτυξή του εις στρατηγικόν τινα επενδυτή (στην εκκλησία, εν προκειμένω).

  Μεγαλοφυές δεν είναι?

  Χώρια που -αν αληθεύουν όσα ισχυρίζεται η εκκλησία- ο στρατός μας θα καταστεί κυριολεκτικά αήττητος, εφόσον θα έχει μαζί του και την δύναμη εξ ύψους, ήτοι τις ευλογίες και την ενίσχυση του Θεού!

 2. Κρείτων Κουσουράτος says:

  Αγαπητέ μου Περίκαλλε, συγχαρητήρια!

  Είστε άξιος πρόεδρος του κόμματος!

 3. λας says:

  πέρασα να χαιρετήσω.

 4. Κρείτων Κουσουράτος says:

  Γειά σου, λας! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.