Προμήθεια 2010: Η ιεροτελεστία στον Ενιπέα (+ασκήσεις ύφους)

Πρωΐ Σαββάτου λοιπόν, στις 10 η ώρα (ή μήπως 11) αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε σε ένα πάρκινγκ στο Λιτόχωρο για να μεταβούμε στον Ενιπέα. Υπήρχε η εντύπωση πως, όσοι δεν έχουν δικό τους αμάξι, θα κατέβαιναν με πούλμαν, ωστόσο πούλμαν δεν υπήρχε και τα παιδιά της Λάβρυς (που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης) προσπαθούσαν να βρουν κενές θέσεις στα αυτοκίνητα που είχαν μαζευτεί, ώστε να καταφέρουν όλοι να έρθουν. Σε γενικές γραμμές το πετύχανε.

Φυσικά, αν το βλέπαμε σε ρεπορτάζ στην τηλεόραση, θα το βλέπαμε κάπως έτσι:

Τέλος πάντων, τα ΙΧ παρατάχθηκαν σε κονβόι, και μετά από διαδρομή μισής ώρας περίπου, φτάσαμε κοντά στο χώρο της ιεροπραξίας. Εκεί αφήσαμε τα αυτοκίνητά μας, αφού για να φτάσουμε στον Ενιπέα, έπρεπε να διασχίσουμε το μονοπάτι που ξεκινούσε από κει. Πανδαισία και για τις αισθήσεις: το πράσινο, οι ήχοι του δάσους, ο φρέσκος αέρας κι η γεύση από τις άγριες φράουλες που βρίσκαμε στη διαδρομή.

Κάναμε μια μικρή στάση στους καταρράκτες του Ενιπέα και μετά ξανακινήσαμε για το χώρο της ιεροπραξίας.

Με λίγη έμπνευση από National Geographic ή Survivor man βεβαίως, τα πράγματα ήταν κάπως έτσι:

Γι’ αυτό το σημείο είχα ετοιμάσει ένα βίντεο-συνέντευξη με τον Πανδίωνα, στο οποίο η “αποκάλυψη” ήταν πως η Λάβρυς είναι στην πραγματικότητα μια κρυπτοχριστιανική μασονική οργάνωση, αλλά δυστυχώς μου το έφαγε η κάμερα.

Τέλος πάντων, στις όχθες του Ενιπέα έγινε μια υπέροχη ιεροπραξία, μετά την οποία ο Πανδίων κι ο Ερύμανθος μας είπαν πέντε απλά πράγματα, χωρίς μεγαλοστομίες. Και πήραμε το δρόμο της επιστροφής, ανανεωμένοι και μέσ’στην καλή χαρά.

Αποσπάσματα από την ιεροπραξία βρίσκονται σε αυτό το βίντεο:

Το οποίο δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της λατρευτικής κοινότητας Λάβρυς.

This entry was posted in Ελληνοκεντρικός χώρος and tagged , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Προμήθεια 2010: Η ιεροτελεστία στον Ενιπέα (+ασκήσεις ύφους)

 1. Iθάκη says:

  Αξέχαστη εμπειρία! Οι καλύτερες στιγμές του τριημέρου. Ωστόσο, φεύγοντας από τα Πριόνια σα να θυμάμαι ένα σταθμευμένο πούλμαν.

 2. Λυκόφρων says:

  Κι εγώ το θυμάμαι αλλά έμεινα με την εντύπωση πως ήταν άσχετο με τα Προμήθεια.

 3. Διηνέκεια says:

  Πράγματι αξεχαστη εμπειρία! Νομιζω οτι πρεπει να ηρθαν και καποιοι με πουλμαν αλλα μαλλον δε πρεπει να τους χωραγε ολους. Αλλα πολλα απο τα πουλμαν που ειδαμε μαλλον πηγαιναν στην παρακειμενη μονη!
  Κριμα που δε βγηκε και το αλλο χιουμοριστικο βιντεακι! Ατιμε παπαρατσι! 😛

 4. Δανάη says:

  Τώρα ζηλεύω πολύ περισσότερο που δεν ήρθα φέτος! Επιφυλάσσομαι για του χρόνου όμως, γιατί τα Προμήθεια, πέρα από κάποιες παραφωνίες, είναι μια ευκαιρία για να βρεθείς λίγο πιο κοντά στον εαυτό σου.

 5. Χείρων says:

  @ Παπαράτσι: βρε βρωμο @#$%$%&$%&&*%*^%#$ παπαράτσι αγνόησες τα εξώδικα που σου έστειλα και δημοσιοποίησες το βίντεο; θα τα πεις μετον δικηγόρο μου, τον Κούγια – που είναι και 2 μέτρα άντρας …

  Παρ’ ότι αυθόρμητο βγήκε καλό 🙂

  @ Δανάη: αυτό ακριβώς, ένα από τα πολλά που σου προσφέρει το βουνό των θεών είναι και η «ευκαιρία για να βρεθείς λίγο πιο κοντά στον εαυτό σου».

 6. Ιπποδάμεια says:

  Πολύ καλή η άσκηση ύφους… 😀
  Κρίμα που η κάμερα σου έφαγε και το ρεπορτάζ-αποκάλυψη… Πολύ κρίμα!

  Κατά τ’ άλλα, φυσικά, φαίνονται όλα καταπληκτικά.
  Έτυχε να το δω το βίντεο με τον άντρα μου δίπλα, ο οποίος είναι τελείως εκτός φάσης, και αμέσως προκλήθηκε η περιβόητη συζήτηση: Γιατί κάνουν την τελετουργία στα Νέα, και όχι στα Αρχαία;

 7. Χείρων says:

  Η τελετή είναι γι αυτόν που την κάνει, είτε στα αρχαία, είτε στα νέα, είτε στα κινέζικα ουδένα ρόλο παίζει. Αυτό που έχει σημασία είναι ο εσωτερικός κόσμος του λατρευτή – άλλοι δεν χρειάζεται καν να πουν λέξη…

 8. Λυκόφρων says:

  @Διηνέκεια
  αμφισβητείτε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ μου;!;!

  @Δανάη
  γνωρίζουμε τις πομπές σας. Προσέχτε διότι σας βλέπω κι εσάς σε προσεχές βίντεο!

  @Χείρων
  Τι σύμπτωση! Έχουμε τον ίδιο δικηγόρο!

  @Ιπποδάμεια,
  να σου απαντήσω και πιο τεκμηριωμένα (ο Χείρων είναι τελείως μπρουτάλ τύπος, φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο) το ζητούμενο από την τελετή είναι να «λειτουργήσει» – χονδρικά, να προκαλέσει στους συμμετέχοντες αυτήν την ανάταση. Ακόμα κι αν ήμασταν σε θέση να αναπαράγουμε με την παραμικρή λεπτομέρεια κάποιο αρχαίο τυπικό, δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα λειτουργήσει το ίδιο, αφού μεσολαβεί ο ανθρώπινος παράγοντας και, ως προς αυτόν, τα πράγματα έχουν αλλάξει μετά από τόσους αιώνες. Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων, να πειραματιζόμαστε και να βλέπουμε στην πράξη τι λειτουργεί και τι όχι.

  Για μένα πάντως, δείχνει να λειτουργεί η αρχαΐζουσα, όσο παράξενο κι αν φαίνεται.

 9. Ιπποδάμεια says:

  Με παρεξηγήσατε και οι δύο. 😀
  Για μένα δεν ήταν θέμα η γλώσσα της τελετουργίας. Ο άντρας μου, εντελώς εκτός φάσης όπως προείπα, ρώτησε «γιατί δεν κάνουν την τελετουργία στα αρχαία;»

  Η δική μου απάντηση ήταν: «Γιατί να την κάνουν στα αρχαία; Αρχαία μιλάμε τώρα; Νέα μιλάμε.»
  Μου λέει: «Ναι. Αλλά κάπως δεν πάει…»
  Του λέω: «ΟΚ. Αν το δεις σαν μια ιστορική αναβίωση, ίσως δεν πάει. Αν το δεις σαν μια ζωντανή λατρεία στην οποία οι άνθρωποι συμμετέχουν τώρα, γιατί να είναι στα αρχαία; Για να μην καταλαβαίνει κανείς τί λέγεται; Όπως οι καθολικοί ας πούμε κάνουν τις λειτουργίες στα Λατινικά;»
  Κατόπιν αυτού συμφώνησε πως δεν υπάρχει λόγος να είναι στα αρχαία.

  @Λυκόφρων
  Όσον αφορά το τί σε εκφράζει εσένα στην προσωπική σου λατρεία, είναι άλλο θέμα. Απολύτως κατανοητό και θεμιτό να προτιμάς την αρχαΐζουσα!
  @ Χείρων
  Εγώ δεν έχω κάποια προτίμηση σε ότι αφορά τις ανοιχτές τελετουργίες. Βασικά, όπως νιώθει καλύτερα ο κόσμος. Κι όπως πολύ σωστά είπες, κάποιοι δεν χρειάζεται να πουν ούτε λέξη.

  Α, και δεν μου φάνηκε καθόλου μπρουτάλ ο Χείρων… Μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος. 😀

 10. Πασιφάη says:

  Βρε παπαράτσι Λυκ,θα πρέπει να αγοράσεις έναν επαγγελματικό φακό με καλό ζουμ,την επόμενη,να δούμε και τους υπόλοιπους που αμφισβητούν το ρεπορτάζ σου.(Διηνέκειάααα!χιχιχι).Ένα βιντεάκι απλό,δεν ”λέει”..χιχιχι
  Το δεύτερο βιντεάκι δε,όλα τα λεφτά!Μου θύμισε τα βουνά που ”τραβιέμαι ”με το μηχανάκι…χαχαχα!

 11. Διηνέκεια says:

  που να ειχε σωθει και το τριτο με τους … Λαβροχριστιανομασόνους! 😛

 12. Λυκόφρων says:

  @Ιπποδάμεια.
  Για το βίντεο έλεγα…

  @Πασιφάη
  Δει δε χρημάτων. Από την άλλη, αυτή η καμερούλα μπαίνει μια χαρά στην τσέπη. Ενώ η επαγγελματική… Χώρια που θα πρέπει να κάνω ταυτόχρονα κάμερα, ρεπορτάζ και το λινκ με το 12830.gr για τις ζωντανές μεταδόσεις… Πίκρα!

  @Διηνέκεια
  Τελικά το διασταύρωσα και η απώλεια του βίντεο οφείλεται σε εβραιοκινεζοτουρκοτουρανομογγολομασονική συνωμοσία.

 13. Μετρον says:

  Η συνέχεια για να μάθουμε τι έγινε παρακάτω θα αργήσειι??
  Μην μας αφήνεις ετσι στην αγωνία βρε αδερφέ..

 14. Λυκόφρων says:

  Μισό…! Τώρα, βγαίνει από το φούρνο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.