Η ειδοποιός διαφορά

Για να γίνουν και πιο κατανοητά αυτά που γράφω εγώ, αλλά και άλλοι, από προχτές, περί αποχής:

Άτομα όπως τα εικονιζόμενα, εμφανίστηκαν κανονικά στις κάλπες. Γιατί αυτοί δε χαμπαριάζουν από άχρηστους πολιτικούς, στημένα εκλογικά συστήματα, κατ’ επίφαση δημοκρατία και τα σχετικά.

Για να μας φύγει και η απορία για ποιο λόγο, ας πούμε, δε φορολογείται η εκκλησία. Διότι οι ψηφοφόροι της παρουσιάζονται τακτικά στα εκλογικά τμήματα ώστε να μπορούν να βγάζουν μάγκα τον κάθε τσαμπουκαλεμένο-πολιτικοποιημένο μητροπολίτη (ονόματα δε λέμε).

Εάν, παρ’ όλα αυτά, δεχτούμε πως η αποχή είναι πολιτική στάση, τότε, θα πρέπει να αυτό να δικαιωθεί και στη συνέχεια. Π.χ. και, αφού μιλάμε για τη φορολόγηση της εκκλησίας, έχουμε και λέμε:

Εγγεγραμμένοι: 9.771.911
Ψήφισαν: 5.961.718

Αν θεωρήσουμε «φυσιολογική» μια αποχή της τάξης του 18%, βλέπουμε πως η αποχή κυμάνθηκε γύρω στα 2 εκατομύρια ψήφων (και 50 χιλιάδες). Σύμφωνα με… έγκυρες δημοσκοπήσεις, το 86% συμφωνεί στο αίτημα της φορολόγησης της εκκλησίας. Με την υπόθεση εργασίας το ποσοστό συμφωνίας στο αίτημα είναι το ίδιο ανάμεσα στους ψηφοφόρους που απείχαν, τότε, όταν ξαναγίνει σχετική διαδήλωση, αν δεχτούμε το επιχείρημα πως η αποχή είναι αγώνας με μη εκλογικά μέσα, τότε θα πρέπει ή δε θα πρέπει να συμμετέχουν γύρω στα 1.720.000 άτομα.

Αν, όπως αναμένεται, δε συμπληρωθούν αυτά τα άτομα τότε τι θα πρέπει να υποθέσω; Πως το αίτημα είναι ήσσονος σημασίας ή μερικό;

This entry was posted in Σοβαρά; and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η ειδοποιός διαφορά

  1. Όχι.

    Aπλά σημαίνει πως η μη συμμετοχή σε οτιδήποτε, είναι μια νέα μορφή αγώνα.

    +Evlogisson+

    • Λυκόφρων says:

      Εξέλιξις, είναι η μόνη λέξις που μπορώ να σκεφτώ, αγαπητέ κύριε Πολσεμάνογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.