Με αφορμή την απόρριψη της παραπομπής

Την πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση γνωμοδοτικού συμβουλίου για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη απέρριψε η ολομέλεια της Βουλής με μυστική ψηφοφορία.

Πηγή: tvxs

Απορρίφθηκε λοιπόν η πρόταση για δημιουργία γνωμοδοτικής επιτροπής η οποία θα αποφαινόταν αν θα παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή.

Η υποκρισία δεν έχει όρια. Μπορούμε να κάτσουμε να βρίζουμε με τις ώρες τους πολιτικούς, να τους μουτζώνουμε, να τους καταριόμαστε και άλλα πολλά, χωρίς κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρυσμα.

Από τη στιγμή που υποτίθεται πως ανήκουμε σε ένα χώρο ο οποίος διαπνέεται από άλλες, ανώτερες αξίες, θα ήταν πιο χρήσιμο για μας να αρχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Ναι, οι βουλευτές συμπεριφέρθηκαν ως συντεχνία. Ωραία. Εμείς όμως τι κάνουμε;

Στα πολλά χρόνια που είμαι στο χώρο, έχω δει διάφορα κακώς κείμενα να συμβαίνουν. Και όπως τα έχω δει εγώ, τα έχουν δει πάρα πολλοί. Δεν έχω κάνει ποτέ κουβέντα για αυτά, όπως κανείς μας δεν έχει κάνει κουβέντα. Διότι όλοι μας, ακολουθούμε τη λογική “τα εν οίκω, μη εν δήμω”. Ναι, οι εχθροί καραδοκούν παντού, πολλοί ψάχνουν αφορμή για να μας κάνουν ρεζίλι και άλλα τέτοια πολλά.

Τελευταία την ξανασκέφτομαι αυτή τη λογική, εκ θεμελίων. Κάνουμε καλά, στ’ αλήθεια, να ακολουθούμε αυτόν το μπούσουλα συμπεριφοράς;

Ε, λοιπόν, φαίνεται πως το μόνο που έχουμε καταφέρει, είναι να αναπαράγουμε τις ίδιες συντεχνιακές λογικές που καταγγέλλουμε. Τα κακώς κείμενα συνεχίζονται, οι αυτουργοί τους συνεχίζουν κι αυτοί ανενόχλητοι την πορεία τους κι αναπτύσσεται ο χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει την αρρώστια. Αυτήν ακριβώς την αρρώστια που καταγγέλλουμε.

Ναι, χωρίς αμφιβολία, κατά καιρούς, έχουν βγει διάφορα στην επιφάνεια. Τρίχες κατσαρές. Τα μόνα πράγματα που έχουν βγει στη φόρα, τα έχουν βγάλει επίδοξοι χαλίφηδες του χώρου, οι οποίοι, προκειμένου να ανέβουν, δε διστάζουν να επιτεθούν στα άτομα εκείνα τα οποία πάνε να ξεχωρίσουν από το σωρό, αλλά είναι ακόμα πολύ αδύναμα για να αντέξουν μια κακοήθη επίθεση από τέτοια άτομα. Ο χώρος μας έχει χάσει τα τελευταία δέκα χρόνια πολλά αξιόλογα άτομα από αυτήν ακριβώς την ελληνοπρεπέστατη συνήθεια.

Όχι, εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτα. Δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω στην τελική. Από αυτούς όμως που θα διαβάσουν τούτο το κείμενο, πολλοί έχουν δει και ξέρουν πράγματα πολύ περισσότερα από μένα.

Ας το σκεφτούν. Η χώρα πλησιάζει στο σταυροδρόμι. Μαζί της κι ο καθένας μας.

This entry was posted in Ελληνοκεντρικός χώρος. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.