Σχετικά

Για το ιστολόγιο

Αυτό το ιστολόγιο προέρχεται από τη συγχώνευση δύο παλαιότερων ιστολογίων σε ένα καινούργιο. Λεπτομερέστερα:

  • Το blog “Κουσούρι” (από τα αρχικά “Κόμμα Υπαρκτού Σουρρεαλισμού και Ικολογοίας”) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2007 στο wordpress από μερικά χιουμοριστικά κείμενα – παρωδία θέσεων πολιτικού κόμματος. Στην πορεία, απέκτησε και τη στρατευμένη εκτός από τη χιουμοριστική του πλευρά, και γνώρισε τα 15 λεπτά διασημότητας που του αναλογούσαν.
  • Το blog “Πέντε γραμμές κι ένα κλειδί” ξεκίνησε λίγες μέρες αργότερα στο blogspot με κύριο θέμα τη μουσική.
Τον Ιούνιο του 2010 διαπίστωσα πως ήταν αρκετά περίπλοκο να διαχειρίζομαι δύο χωριστά blogs κι αποφάσισα να τα συνενώσω (αφού οι συγχωνεύσεις είναι πλέον της μόδας) και να προσθέσω και μια νέα θεματική, αυτή της ελληνικής θρησκείας.

Οι συγγραφείς

  • Κρείτων Κουσουράτος: πήρε το όνομά του από τον τίτλο του blog και έμελλε να είναι αρκετά δηλωτικό του χαρακτήρα του. Παίρνει στην πλάκα θέματα που θεωρούνται σοβαρά και κολλάει υπερβολικά με θέματα που άλλοι θεωρούν υποδεέστερα. Συν τω χρόνω, εκτός από φλέγμα, απέκτησε και τους υπόλοιπους χυμούς του σώματος.
  • Jean-Lyc: ο μουσικός της παρέας. Γι’ αυτόν, η ακρόαση ενός κομματιού μουσικής είναι μια ολοκληρωμένη συναισθητική εμπειρεία, η οποία πολλές φορές γεννά ιστορίες. Την εμπειρεία αυτή προσπαθεί, μέσα από τα κείμενά του, να μοιραστεί με τους άλλους.
  • Λυκόφρων: πριν εμφανιστεί ως blogger, ο Λυκόφρων ήταν μια περσόνα με σταθερή και συνεπή παρουσία στα φόρα. Αυτοπροσδιορίζεται με υπερηφάνια ως “δωδεκαθεούσος” κι έχει υπερασπιστεί την Ελληνική Θρησκεία με σθένος και παρρησία κατά τη διάρκεια πολλών ιντερνετικών καυγάδων. Τελευταία έχει ηρεμήσει λίγο. Διευκρινίζεται πως, αυτός ο Λυκόφρων, είναι ο διαχειριστής του ιστοτόπου 12830.gr (διότι υπάρχει κι άλλος που γράφει με το ίδιο όνομα).
  • Τράγου Κέρατο: δεν έχει γράψει ακόμα σε αυτό το blog, αλλά απειλεί πως κάποια στιγμή θα το κάνει. Η παρουσία περιορίζεται στο φόρουμ του artofwise. Ο Τράγου Κέρατο είναι γεροπαράξενος, επιθετικός και ισχυρογνώμων και δε διστάζει να καταφύγει σε σοφιστικές τεχνικές προκειμένου να αποδείξει πως έχει δίκιο.
Και οι τέσσερις περσόνες ανήκουν στο ίδιο φυσικό πρόσωπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.